III SETMANA DE LA CIÈNCIA I DEL MEDI AMBIENT
del 13 al 21 de desembre de 2018

La Setciències

III SETMANA DE LA CIÈNCIA I DEL MEDI AMBIENT

del 13 al 21 de desembre de 2018

 

 

Programació:

 

13 Dijous a les 19.00 h Inauguració de l’exposició Fets d'Aigua d’Aigües de València i posterior tast d’aigua.

Lloc: Sala d’exposicions de l’Institut Municipal de Cultura

Es proposa al visitant un recorregut de 125 anys per a comprovar com s’ha transformat Meliana i l’empresa  que s’encarrega del subministrament de l’aigua potable del municipi.

L’exposició estarà oberta del 13 al 21 de desembre, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 19 h, dissabtes de 17 a 19 h i diumenges de 12 a 14 h.

 

14 Divendres a les 19.00 h

Xarrada: Llums en la nit. Efectes sobre la seguretat, el medi ambient i la salut i posterior visita a l'observatori astronòmic d’Albuixech (inscripció gratuïta).

Ponent: Dr. Enric Marco, Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València i President de Cel Fosc, Associació contra la Contaminació Lumínica.

Inscripcions: Per e-mail a lasetciencies@meliana.es del 10 al 14 de desembre, màxim 50 places.

 

La contaminació lumínica és l'amenaça silenciosa del segle XXI. L'excés de llum artificial nocturna no només malbarata recursos energètics contribuint al canvi climàtic, sinó que és un gran pertorbador dels hàbits nocturns de la vida silvestre, així com també té efectes nocius sobre la salut humana.

 

15 Dissabte a les 12.00 h Taller de compostatge.

Ponent: Julio Diaz, responsable dels Horts Socials.

Lloc: Horts Socials de l’Ajuntament de Meliana (junt a la rotonda del final del carrer del Sol)

La finalitat: reaprofitar la gran quantitat de residus de matèria orgànica que produïm els ciutadans –un 40 % dels 1,5 quilos diaris de residus–, convertint-los en adob, seguit un procés biològic totalment natural. Voleu crear el vostre compostador? No hi falteu.

 

17 Dilluns a les 19.00 h

Xarrada: Les abelles i la ciència.

Ponent: Pasqual Andreu, biòleg

Estudi dels efectes dels plaguicides en les abelles

 

18 Dimarts a les 19.00 h

Xarrada: Sostenibilitat als regadius tradicionals de l'horta: la Séquia de Montcada.

Ponent: Vicent Sales Martínez, Llicenciat en Geografia i Història, Enginyer tècnic agrícola, Doctor per la UPV i President del Centre d'Estudis de l'Horta Nord.

Els regadius tradicionals de l'Horta de València, també la Reial Séquia de Montcada, estan considerats com a exemples de perdurabilitat- sostenibilitat al llarg del temps. Explicarem la construcció de l'espai regat des de la seua creació en època andalusina fins als nostres dies, també la importància de les institucions: la Comuna i els ajuntaments, el ferri control de l'expansió dels espais regats i del maneig de l'aigua.

 

19 Dimecres a les 18.00 h

Xarrada: La revolució de la nanomedicina.

Ponent: Ramón Martínez Máñez, Catedràtic de Química de la Universitat Politècnica de València; Director Científic del Centro de Investigación Biomédica IBER-BBN, Director de l'Instituto Interuniversitario de Investigación IDM i Premi JAUME I 2018.

La nanotecnologia pot ser definida com la ciència i tecnologia desenvolupada a nivells atòmics i moleculars en l'escala d'aproximadament 1-100 nm. La nanotecnologia se centra a comprendre els fenòmens que ocorren a escala nanomètrica i desenvolupar materials, estructures i dispositius que presenten noves propietats i funcions degudes fonamentalment al seu tamany nanomètric. Esta revolució nanotecnològica ha arribat també a la medicina. A l'aplicació de conceptes nanotecnològics a la medicina se li coneix amb el nom de nanomedicina. En la xarrada de divulgació s'estudiaran exemples d'aplicacions nanotecnològiques en les àrees de diagnòstic, teràpia i medicina regenerativa.

 

Totes les activitats excepte el taller de compostatge es realitzaran en la Sala d’exposicions de l’Institut Municipal de Cultura, plaça de la Cultura 4. per a Inscripcions per la visita a l'observatori astronòmic d’Albuixech enviar e-mail a lasetciencies@meliana.es del 10 al 14 de desembre, màxim 50 places.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31