Homenajats Fimel

 

Inici

Inscripció i Programació

Organitzadors Homenatjats Expositors

 

HOMENATJATS FIMEL 2017

 

FIMEL reconeix la trajectòria professional i social a entitats, empresaris i persones destacades del nostre municipi.

 

 

CARMEN AGUILAR CEREZO “LA MONTO”.

Carmen Aguilar o La Monto, com tots la coneixen, fa més de 50 anys que està vinculada al món de la perruqueria. L’ofici i la vocació li va començar des de ben menuda amb 10 anys fent monyos a les veïnes del barri. Als 14 va obrir la perruqueria i fins la juvilació l’ha mantinguda oberta. Als primers anys, als pares, els feia una mica de por deixar-la eixir , tan joveneta, per tota Espanya, però des del principi tingueren clar que ells farien tot el possible perquè la seua filla fos una professional de la perruqueria.

El seu home, Vicent, sempre ha estat amb ella i sempre l’ha recolzat, junt amb els seus pares, ha sigut un dels pilars fonamentals perquè Carmen siga la gran professional que és hui en dia. Si no haguera tingut el seu suport, tal vegada no haguera pogut fer tants viatges com els que va fer. Barcelona, Madrid, Bilbao… van ser moltes les ciutats on Carmen va anar adquirint la professionalitat que després de 50 anys té. Inclús treballant de model. Carmen mai ha volgut rebre diners dels grans perruquers, ella sempre demanava que li ho pagaren amb cursets per a seguir formant-se.

Si haguera de destacar alguna cosa de tota la seua trajectòria, a banda de ser la primera perruquera que va utilitzar el assecador de mà a la comarca, seria el viatge que feu a Londres, l'any 1983 on va descobrir altre món. Després d’aquell viatge, va tornar a Meliana amb un fum d’idees però una més en concret: fer una desfilada al poble. I la va fer, concretament a la discoteca de Meliana on van eixir més de 90 models amb tot tipus de pentinats.

Altra de les seues passions ha sigut els monyos de les núvies, de les festeres i de les comunions. A Carme sempre li ha agradat estar present en aquests dies tan importants i per a ella sempre ha sigut primordial que tot el que ella anava aprenent es reflectira a Meliana, al seu poble, i era important que es vera al carrer, que la gent ho coneguera, que foren conscients que la moda i la perruqueria estaven canviant i que a Meliana era possible estar a l’última.

Així, el primer acte que va fer a FIMEL, va ser en una carpa i només va durar mitja hora, el temps que tenia estipulat cada comerciant. A l’any següent ja va involucrar a les tendes de roba i a poc a poc, la desfilada, es va convertir en tot un espectacle. L’Ajuntament sempre els va ajudar amb el muntatge de l’escenografia i les llums, però tota la resta eixia de la butxaca de Carmen, que recorda que els inicis varen ser molt durs i que de vegades costava molt dur-ho tot endavant. Però gràcies a la seua passió i dedicació, Carme va consolidar la desfilada de FIMEL com un imprescindible i va fer que Meliana fora un referent de moda i de perruqueria encara que al començament només eren tres ó quatre comerços els que participaven. Amb el temps i veient que realment valia la pena l’esforç, la resta de comerços es van anar afegint.

Ara, ja des de la distància, Carme reconeix que FIMEL seguís sent un event important per al comerç de Meliana i que cal seguir animant a la gent a què participen en aquest tipus d’iniciatives del poble.

Per aquesta llarga trajectòria treballant perquè la moda i la perruqueria a Meliana estigueren en el més alt, La MAC, Associació de Comerciants i Professionals de Meliana ha volgut homenatjar a Carmen Aguilar Cerezo, LA MONTO, per a tot el poble.

 

AMPARO MARTÍNEZ BURGOS.

La figura de la dona llauradora no té molta veu hui en dia i en canvi han sigut i són elles les que sempre han estat ahi, a l’ombra del llaurador a qui se l’ha considerat el pilar fonamental de l’agricultura, l’encarregat de treballar i cuidar la terra. Però cada vegada més, es va veient que la dona llauradora és imprescindible per a l'agricultura valenciana i que a banda d’ajudar al llaurador ,també fa molta faena.

Amparo Martínez Burgos, filla de Roca, va decidir ser llauradora des de ben menuda. Sempre havia vist a la seua mare, dedicant tota la vida al camp, una dona molt feliç treballant la terra, així que quan va deixar l'escola i sa mare li va proposar treballar amb ella no s'ho va pensar dues vegades i de seguida, es va vincular al món agrari. El que més li agrada de la seua feina és sens dubte, quan la terra els agraeix tot l'esforç que fan durant tot el procés, és a dir, veure que la dedicació i el treball que has estat fent durant tants mesos ha eixit bé i el producte té la qualitat que es mereix. Per a ella eixa és la satisfacció més gran que pot rebre del camp: poder oferir a la seua clientela el millor producte.

És conscient que la feina al camp ha canviat i que abans hi havia moltíssima més gent dedicada a la terra. El camp són vint- i- quatre hores els set dies de la setmana. Cal invertir molts diners i temps per a traure beneficis i de vegades és molt dur, ja que no tens les mateixes vacances que els teus amics i també la vida familiar es veu un poc alterada pels horaris que tenen les persones que treballen al camp. En el seu cas, el seu home treballa al camp i ella és l’encarregada de vendre el producte de temporada a la tira de contar del Mercat d’Abastos de València, la qual cosa fa que ella haja d'alçar-se a la matinada. De tota manera, Amparo s’organitza perfectament amb els horaris escolars dels xiquets, la feina i poder traure una mica de temps per a descansar.

Si parlem de moments especials, Amparo en té molts, però sens dubte per a ella és fonamental la il·lusió, saber que ella mateixa junt amb el seu home han pogut eixir avant i viure del seu treball. Des de fa uns anys han començat a investigar i estudiar l’agricultura regenerativa i això ha repercutit en el tipus de gènere que ells duen al mercat. Per a ella és fonamental que la collita siga el més natural possible i que la gent torne a buscar-la. Treballen la terra de la manera més natural, com s’ha fet durant tota la vida, amb el mínim de productes químics possible. S’ajuden de les noves tecnologies per a aprendre tot el que poden i així, anar a poc a poc modernitzar-se.

Mirant cap al futur, Amparo és optimista. Té clar que no hi ha cap altra terra tan bona com la de València. I més en concret a l’horta de Meliana on hi ha un grup gran de llauradors i llauradores de tota la vida. Però també és conscient que el moment és ara. Ara és quan s’està decidint el futur de l’horta i esperen que la cosa vaja bé perquè es reactive el que de vegades sembla que està mort. Cal conscienciar a la població que tot ix de la terra i que esta no pot morir.

És per això que el Consell Agrari Municipal ha volgut homenatjar i reconèixer en la persona d'Amparo Martínez Burgos la gran llavor que la figura de la dona llauradora aporta a l’agricultura valenciana.

 

IES LA GARRIGOSA L'IES.

La Garrigosa va ser creat a principis de la dècada dels noranta com a extensió de l'Institut de Massamagrell. Exactament l’edifici actual va ser inaugurat el 14 de setembre de 1992 pel Molt Honorable President de la Generalitat Joan Lerma, essent alcalde de Meliana Frederic Molins i regidora d’Educació Amparo Belmonte. Des dels seus orígens es va apostar per l'excel·lència educativa i molt prompte es va convertir en referència de l'ensenyament en valencià en la Comarca, ja que va ser el punt d’encontre educatiu per tots aquells joves de municipis com Albalat dels Sorells, Foios, Vinalesa, Bonrepòs i Mirambell, Almàssera i Meliana.

A poc a poc s'ha consolidat com a un centre amb excel·lents resultats acadèmics amb reconeixements importants per a l’alumnat en certàmens acadèmics i esportius i amb una plantilla de professionals molt estable.

Compta amb una àmplia oferta educativa i disposa d'instal·lacions que permeten impartir un ensenyament de qualitat. La seua situació, en el nucli urbà de Meliana, vora l'horta i prop de la mar, és també un dels seus atractius. Isabel, La seua directora, vol recalcar que el professorat és bàsicament la clau fonamental perquè l’alumnat demane estudiar a la Garrigosa, a més de les ganes que aquests tenen de fer coses diferents i per descomptat del mateix alumnat que participa en les noves propostes.

A l'Institut es treballen moltíssimes disciplines per anar avançant i oferir la millor educació possible. Per exemple amb l’impuls de l'FP Bàsica on l’objectiu principal és preparar a l’alumnat per a la inserció al món laboral.

L’IES La Garrigosa és un institut menut però molt familiar. La gran majoria dels alumnes comencen a estudiar al centre des de ben menuts amb els companys de l’escola d’on venen i quan apleguen al batxillerat l’únic que fan és ampliar un poc més el grup. Per tant, des del punt de vista d’Isabel, La Garrigosa és un centre on l’ambient de treball és fàcil i el resultat és gratificant. Amb un grup reduït d’alumnes hi ha una relació molt propera i bonica amb el professorat i aquest potser també és el que ens diferencia d’altres centres educatius del voltant.

Els anys també passen per a l’institut i 25 no són pocs. Les instal·lacions duen suportant generacions i generacions de joves estudiants i Isabel, és conscient que una millora a l’institut és fonamental. També la població ha anat creixent i amb el temps els espais s’han quedat limitats. Ja s'ha proposat el llistat de millores i algunes ja estan en funcionament. Sempre ajuda el fet de tindre més recursos i més lloc encara que açò mai ha sigut una limitació.

Des de la directiva es vol recalcar la gran importància de ll’AMPA, sempre ha estat ahi: disposada a tot, a col·laborar i ajudar dins del que fos possible amb totes les activitats i propostes del centre. A la fi, el més important per a ells és, l’educació dels seus fills. I Isabel ho té molt clar: l’educació és un conjunt; la de casa i la de l'institut. I tots dos han d'anar units cap a una única direcció. L’IES La Garrigosa en aquests 25 anys ho ha estat aconseguint. Recorden moments tan especials com quan, aquest any, vam organitzar un esmorzar i tant els pares, com l’alumnat i el professorat es vam organitzar a la biblioteca del centre per preparar els entrepans. Tots els estaments de la comunitat escolar estaven ahi representats i va ser un moment que Isabel, com a directora recorda amb agraïment.

L’Ajuntament de Meliana, conscient de la tasca tan important que l’IES La Garrigosa està fent i aprofitant el 25é aniversari que enguany celebra ha volgut rendir-li homenatge.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31