Meliana Bon Lloc

 

La gastronomia i l'horta de Meliana com mai havies vist.

Un lloc on el plaer i les coses ben fetes van de la mà.

Meliana és un paradís en plena horta, un lloc on menjar bé, on fer bé les coses és norma.

Recorrem els millors racons gastronòmics del poble a través de sis capítols, d'una manera molt especial.

Benvinguts i benvingudes a #MelianaBonLloc

 

 


 

Capítol 4: Arrossos de premi a Meliana.

Meliana és terra de bons arrossos, de pioners capaços de revelar-se davant de qualsevol destí i apostar per la qualitat, per superar-se a un mateix, per oferir als comensals més i més. Els arrossos requerixen calma, mesura, càlculs cerebrals. La passió nascuda de l'equilibri. Qualsevol excés porta a l'error. Qualsevol defecte, també. Potser és per tot això que la cuina de Paco Gimeno a El Racó de Meliana emana una aura essencialment tranquil·la.

 


 

Capítol 3: Perquè la gent fa l'horta.

Al voltant de l'horta orbiten algunes de les millors coses que té Meliana. L'horta la fa la gent i en el nostre poble som afortunats de comptar amb ments inquietes, provinents d'altres parts, d'altres localitats, que han trobat entre els nostres camps un territori fèrtil per inocular les bones idees.

Davant la convicció por banda que el nostre entorn natural és un bon lloc per atreure als visitants, els protagonistes del capítol 3 són persones que han desenvolupat projectes unint l'atractiu ambiental, la gastronomia i el turisme. Contribuint a entendre l'horta com un espai comú, que ens implica a tots.

 


 

Capítol 2: El factor Montoliu: del món a l'horta de Meliana

És un matí de divendres i una vintena de joves nord-americans afincats durant uns quants mesos a València s'arremolinen al voltant de les Torres de Serrans. Arriben amb bici atrets per una cridada. Al seu exercici d'adaptació a la terra valenciana hui els espera un episodi principal: van a conèixer l'horta per dins. Just baix les torres, com el guardià d'unes claus que donen accés a altres mons, roman impertorbable Toni Montoliu. Leus seus barbes li confereixen to de icona. Una celebritat de proximitat que dóna sentit a una comunitat.

 


 

Capítol 1: Roca, un xicotet paradís a l’horta

Apropar-se al barri de Roca, a Meliana, provoca normalment una sensació de pausa. La tranquil·litat d'allò aparentment etern. Una combinació quasi àuria entre horta i mar, desplegada com un continu. El pantone de colors proferint tot un seguit de verds, marrons i blaus. La llum. Però acostar-se al barri de Roca per primera vegada provoca la sorpresa, la constatació d'una manera de viure enganxada al camp, convertint els seus cultius en rebotiga per a una gastronòmica ben lluïda.