Presentació del llibre - Las Olvidadas - Club de lecura Meliana

 

El dimarts 13 de març, el club de lectura de Meliana va presentar el llibre que van llegir per a la setmana de la Dona, "Las Olvidadas" de Ángeles Caso.

 

L'autora fa una documentació de dones escriptores, artistes, compositores, sabies; que van viure entre persecucions i temors, però van aconseguir esquivar les normes establertes de la seua època, van aconseguir visibilitzar-se mitjançant les seues obres.

 

Vam passar una molt bona estona en la què vam reflexionar sobre el paper de la dona en la història, una història en la que s'ha invisiblitzat a les dones, s'han omitit totes aquelles accions fetes per dones, descobriments fets per dones, etc.

 

Una de les components del club de lectura ens va obsequiar amb la següent composició feta amb el títol del llibre i que fa referència a com eren aquestes dones:

Ocurrentes pero Ocultadas.

Luchadoras Vivas y Valientes.

Inteligentes e Ingeniosas.

Decididas.

Avanzadas.

Defensoras de su condición, su saber

Amantes del arte, del saber y la cultura

Soñadoras, aunque silenciadas

 

A més, vam debatre, vam parlar sobre la visió actual de les dones i tot el que hem de reivindicar per un present i un futur més igualitari, on no es torne a esborrar a les dones de la història, on se'ns respecte.

 

Per últim, ens agradaria felicitar-les perquè aquesta setmana fa un any que va iniciar-se aquest club.

Felicitats pel I Aniversari i per molts més que fareu!!

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31