Dijous
17
Maig
2018
1
00
Dia internacional contra la LGTBIQFÒBIA

 

Aquest dia commemora que l’any 1990 l’OMS (Organització Mundial de la Salut) va eliminar l’homosexualitat del llistat de malalties mentals. Aquest gest fou un primer pas cap al reconeixement dels drets de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i queers. Si no tens clar alguns conceptes, més avall te'ls expliquem

 

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Meliana mitjançant l’àrea d’Igualtat, ens sumem a la lluita per a erradicar la desigualtat i la discriminació que pateixen les persones ja siga per raons d’identitat de gènere i/o orientació sexual.

 

Advoquem pel respecte a la diversitat, perquè totes les persones tenim el mateix dret de desenvolupar les nostres vides en qualsevol lloc, municipi o ciutat del món independentment de l’orientació sexual o identitat de gènere que tinga la persona.

 

Reivindiquem que es visibilitze l’existència de les diverses formes d’estimar, així com que s’elimine qualsevol tipus de fòbia cap al col·lectiu LGTBIQ.

 

Esperem que a través d’aquesta campanya de sensibilització Meliana siga un municipi exemplar per a la resta del món, on la diversitat i la inclusió formen part de la convivència pacífica que volem construir, complint així amb el nostre ordenament jurídic.

 

CONCEPTES:

L LESBIANA: Dona que es sent emocional i/o físicament atreta per altres dones.

G GAI: Home que es sent atret emocionalment i/o físicament per altres hòmens.

T TRANSGÈNERE: persona que no està d’acord amb el gènere assignat quan va nàixer, a més rebutja eixe binarisme i no es sent identificada amb el mateix (gènere masculí ni femení). Per això habitualment no es sotmet a cirurgia per assignar-se a un gènere concret.

TRANSEXUAL: Persona que no està d’acord amb el gènere assignat quan va nàixer. Per sentir-se a gust amb el seu cos necessita passar per processos quirúrgics, hormonals i psicològics, així com reflectir en els documents oficials el canvi de gènere.

TRANVESTIT-IDA: Persona a la qual li agrada utilitzar roba que no es correspon amb el seu gènere segons les normes establertes. No té perquè ser una cosa constant en la seua vida com tampoc té a veure amb la seua orientació sexual.

B BISEXUAL: Persona que es sent atreta per dones i hòmens.

I INTERSEXUAL: Persona que compta amb característiques genitals d’home i de dona. Els seus cromosomes no s’adeqüen al model binari XY o XX. En la majoria de casos se li assigna un gènere determinat i per això utilitza la cirurgia. Aquesta assignació acostuma a ser una font de problemes físics i psicològics, i en molts casos les persones intersexuals no estan d’acord amb el gènere assignat quan naixen o a l’adolescència.

Q QUEER: Aquest corrent fuig de les identitats de gènere estàtiques que culturalment se’ns imposen, entenent que les persones poden transitar entre els gèneres, i rebutjant així classificar a les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere.

PANSEXUALITAT: Persona que se sent atreta estètica, romàntica i/o sexual per qualsevol altra persona, independentment del seu sexe o gènere.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31