Meliana Bon Lloc - Perquè la gent fa l'horta

 

 

 

Cápitol 3: Perquè la gent fa l'horta

 

Al voltant de l'horta orbiten algunes de les millors coses que té Meliana. L'horta la fa la gent i en el nostre poble som afortunats de comptar amb ments inquietes, provinents d'altres parts, d'altres localitats, que han trobat entre els nostres camps un territori fèrtil per inocular les bones idees.

Davant la convicció por banda que el nostre entorn natural és un bon lloc per atreure als visitants, els protagonistes del capítol 3 són persones que han desenvolupat projectes unint l'atractiu ambiental, la gastronomia i el turisme. Contribuint a entendre l'horta com un espai comú, que ens implica a tots.

Es el cas de Miguel Minguet, veí de Meliana des de fa alguns anys. Des d'ací imaginà Horta Viva, un projecte en el qual treballen "de manera didàctica i experiencial, amb la intervenció de tots els sentits, per propiciar un aprenentatge significatiu del gran tresor cultural, social, mediambiental i gastronòmic que conserva la comarca de l'Horta Nord ". Miquel es dedica a ensenyar als turistes i als locals l'horta de Meliana.

Li preguntem què va ser el que li va atraure: "quan vaig vindre i vaig vore este paisatge em vaig quedar enamorat. Tenim la sort d'haver conservat bé l'horta gràcies als agricultors que fan que els productes puguen anar a parar a la mà de molt bons cuiners".

Es habitual trobar a Miquel entre les sendes i a la vora de les séquies, entre un grup de turistes -de França, d'Itàlia, d'Estats Units, de València ...- vivint l'autèntica experiència de conèixer en profunditat l'horta.

Dins del nucli de Roca un altre protagonista fonamental, Manolo, qui un bon dia arrivat al poble, després de portar negocis d'hostaleria a la ciutat, va vore una oportunitat per oferir a urbanites i rstrangers un oasi de pau en el qual degustar la gastronomia valenciana, prop de l'urbs, però ben lluny de qualsevol soroll. El seu projecte, El Casó de Roca, restaurant per dinars, celebracions ...

Manolo contribueix amb esforç a dotar de visibilitat allò que ocorre a Meliana. També a ell li vam consultar què és el que l'enamora del poble: "tanta gent que ha treballat la terra i ha viscut d'ella, famílies amb humilitat, és el que més m'agrada d'ací. Meliana és un bon lloc perquè està envoltat d’horta i mar, de gent que es preocupa per la terra. Meravellós ".

 

El Casó de Roca
Carrer Sant Isidre, Roca, Meliana
Bar a l'horta valenciana per a dinars, paelles, menú diari, amb parc infantil en recinte tancat, celebracions, concerts ...
https://www.facebook.com/pg/elcasoderoca/about/?ref=page_internal

 

Horta Viva
Treballen de manera didàctica i experiencial, amb la intervenció de tots els sentits, per propiciar un aprenentatge significatiu del gran tresor cultural, social, mediambiental i gastronòmic que conserva la comarca de l'Horta Nord.
http://www.hortaviva.net